Hozzávalók:
3 tojás10 evk szezámmag
10 dkg sajt lereszelve
pici sütőpor
1/2 mk pirospaprika (csípős is lehet)
1/2 mk frissen reszelt szerecsendió
só, ízlés szerint
A recept szerint a tojás sárgájával kell elkeverni a fűszereket, majd a szezámmagot, a fehérjét pedig fel kell verni és úgy hozzákeverni.
Én annyit változtattam, hogy nem választottam külön a tojást, hanem egyben kevertem el a fűszerekkel, sóval, sütőporral, majd a szezámmaggal, de megpirítottam picit a szezámmagot.
Elég híg masszát kaptam. Evőkanálnyi adagokat tettem a sütőpapíros tepsibe, elkentem, hogy kerek kekszek legyenek. A tetejét megszórtam sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem, míg a szélük barnulni kezdett.
Teljesen hagytam kihűlni, amire külön figyelmeztetett a recept, mert így nem puhul meg, ha később dobozba zárjuk. Nálunk nem volt ideje dobozba kerülni.
Forrás: www.drszkatalin.hu
Elég híg masszát kaptam. Evőkanálnyi adagokat tettem a sütőpapíros tepsibe, elkentem, hogy kerek kekszek legyenek. A tetejét megszórtam sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem, míg a szélük barnulni kezdett.
Teljesen hagytam kihűlni, amire külön figyelmeztetett a recept, mert így nem puhul meg, ha később dobozba zárjuk. Nálunk nem volt ideje dobozba kerülni.
Forrás: www.drszkatalin.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése