Hozzávalók (kb. 24 darabhoz):
20 dkg zabpehely
10 dkg liszt (a legjobb, ha teljes kiőrlésű búzaliszt)10 dkg barnacukor
15 dkg margarin
2 db tojás
fél tk. sütőpor
Ízlés szerint: fahéj, dió, vaníliás cukor, reszelt citrom, gyömbér
Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk, majd habosra keverjük a tojással és a cukorral. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, zabpelyhet, sütőport az ízlés szerint adagolt fahéjjal, majd összedolgozzuk a margarinos egyveleggel. Ízlés szerint belereszelhetjük egy fél citrom héját, illetve adhatunk hozzá őrölt gyömbért, diót, esetleg vaníliás cukrot is. Egy tepsit vajazzunk ki, vagy béleljünk ki sütőpapírral, erre tegyünk a masszából kis diónyi adagokat, majd lapítsuk őket keksz formájúvá. Előmelegített sütőben, 175 fokon megsütjük őket.
Forrás: www.femcafe.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése