Hozzávalók dupla adaghoz - kb. 25 db kekszhez:
4 dkg cukrozatlan kakaópor
20 dkg liszt
3 tk sütőpor
8 dkg cukor
2 ek (narancs)lekvár
3 dkg kandírozott narancshéj
10 dkg vaj
2 evőkanál méz
1 mandarin reszelt héja
A keksz hozzávalóit egész egyszerűen összegyúrjuk egy tálban. Nem volt narancslekvárom, helyette baracklekvárt használtam, s az ízre ráerősítettem egy mandarin reszelt héjával. Aki durván narancsos ízre vágyik, reszelje hozzá egy narancs héját!
A tésztából diónyi gombócokat formálunk két tenyerünk között, sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket. A gombócok kicsit terülni fognak értelemszerűen, ne rakjuk nagyon közel egymáshoz.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, s kb. 10 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Akkor jók, ha kicsit bereped a tetejük.
Nagyon óvatosan, könnyű kézzel és lapát segítségével leszedhetőek a még puha és törékeny kekszek a tepsiről, ha két adagot sütünk, kell a hely a következő menetnek :-) Ha csak egy adagot készítünk, picit hűlhetnek a tepsik, jobban kezelhetők.
Langyosan mámorító, illatos, csokis, ha megéri a kihűlést, fémdobozban tárolható.
Forrás: thechefviki.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése