2012. december 5., szerda

Adventi keksz

Hozzávalók:
40 deka liszt, 
25 dkg cukor, 
25 dkg vaj, 
2 tojás, 
3 nagy evőkanál tejföl, 
csipet só, 
két teáskanál fahéj, 
vaníliaesszencia, 
két nagy tábla jó minőségű, legalább 70%-os csokoládé, 
két-három nagy marék kandírozott narancshéj.

Összedolgozzuk a lisztet a cukorral, a vajjal, a tojással és a tejföllel, hozzáadjuk a sót, a fahéjat és egy jó adag vaníliaesszenciát, majd belekeverjük az összetört csokoládét és a kandírozott narancshéjat. A tésztát pihentessük pár órát a hűtőszekrényben, aztán kis korongonként kisüthetjük 210 fokos sütőben. Nagyjából tíz perc alatt alul piros, felül omlós és csillogó lesz.

Fémdobozban akármeddig is el lehet tartani, ha meg tudjuk őrizni a titkot, hogy mi van a dobozban. Tejjel, kakaóval, tejeskávéval és bármi mással is nagyon finom.

Forrás: babafalva.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése