2012. december 31., hétfő

Skót szilveszteri omlós keksz





Hozzávalók
2 nagy vagy 
8 kisebb darabhoz:

175g liszt,
50 g kukoricaliszt,
50 g kristálycukor,
115 g sótlan vaj.




Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). Finoman lisztezzük ki a formát, és béleljük ki a tepsit sütőpapírral. Egy nagy edényben szitáljuk össze a lisztet, a kukoricalisztet és a cukrot. Vágjuk a vajat kis darabokra, és morzsoljuk el a lisztes keverékkel az ujjainkkal, vagy konyhai mixerben. Amikor kezd összeállni, kézzel lágy tésztává gyúrhatjuk. Tegyük a tésztát a formába, és nyomkodjuk bele, hogy teljesen kitöltse. Fordítsuk ki a sütőpapírra, és kicsit ütögessük a pulthoz. Helyezzük előmelegített sütőbe, amíg halvány aranyszínű lesz (35-40 perc). Ha elkészült, szórjuk meg a tetejét finom kristálycukorral, és a sütőpapíron hűtsük ki. Csomagoljuk celofánba, tegyük jól záró dobozba (ajándéknak szalaggal átkötött díszcsomagolásba).

Forrás: www.finomreceptek.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése