2012. december 21., péntek

Chocolate meringue cookies





HOZZÁVALÓK: 
kb 10 darabhoz

2 tojásfehérje
110 gr porcukor
110 gr puha keksz összemorzsolva
100 gr olvasztott étcsokoládé
pár csepp vaníliaaroma





ELKÉSZÍTÉS:

A tojásfehérjét habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot, az aromát majd a kekszet. A legjobb a puha keksz, amit ujjainkkal pár mozdulattal szét tudunk morzsolni. Az a jó, ha nagyobb darabok is maradnak. Mivel párom szereti a diós sütiket, így én a keksz harmadát durvára vágott dióval helyettesítettem. Végül hozzákeverjük az olvasztott csokoládét.


Kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal kb. 10 kis halmot formázunk, a kis kupacok közt hagyjunk helyet, mert sütés közben kissé szétterülnek majd.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12-15 percig sütjük a cookie-kat. Rácsra szedjük és hagyjuk teljesen kihűlni őket.


Forrás: kmkonyhaja.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése