Ennek a földimogyorós keksznek narancsos íze van. Kívül ropogós, a közepén puha és omlós.
A recept hozzávalói (4 személyre)28 dkg vaj
48 dkg liszt
4 kiskanál sütőpor
30 dkg kristálycukor
30 dkg darabos földimogyorókrém
4 db tojás
4 kis narancs
2 kiskanál mézessütemény-fűszer
Elkészítés
A sütőt 190 °C-ra (gázsütőt 3. fokozaton) előmelegítjük. Kivajazunk egy nagy tepsit.
A lisztet, a sütőport, a cukrot, a többi vajat, a földimogyorókrémet, a tojást és a fűszert egy keverőtálba tesszük. A narancsot alaposan megmossuk, a héját finomra lereszeljük és hozzáadjuk. Az összes hozzávalót sima masszává dolgozzuk össze.
A tésztát 12 evőkanálnyira osztva egymástól megfelelő távolságra a tepsibe adagoljuk.
A kekszeket 12–15 percig sütjük, míg jól átsülnek és aranysárgára pirulnak. 2–3 percig hagyjuk a tepsiben hűlni, majd éles késsel leemeljük, és tortarácsra helyezzük. A rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A földimogyorós keksz jól fagyasztható. Ha van rá időnk, megéri, hogy dupla mennyiséget süssünk, és a felét lefagyasszuk.
Forrás: www.receptvarazs.hu
A sütőt 190 °C-ra (gázsütőt 3. fokozaton) előmelegítjük. Kivajazunk egy nagy tepsit.
A lisztet, a sütőport, a cukrot, a többi vajat, a földimogyorókrémet, a tojást és a fűszert egy keverőtálba tesszük. A narancsot alaposan megmossuk, a héját finomra lereszeljük és hozzáadjuk. Az összes hozzávalót sima masszává dolgozzuk össze.
A tésztát 12 evőkanálnyira osztva egymástól megfelelő távolságra a tepsibe adagoljuk.
A kekszeket 12–15 percig sütjük, míg jól átsülnek és aranysárgára pirulnak. 2–3 percig hagyjuk a tepsiben hűlni, majd éles késsel leemeljük, és tortarácsra helyezzük. A rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A földimogyorós keksz jól fagyasztható. Ha van rá időnk, megéri, hogy dupla mennyiséget süssünk, és a felét lefagyasszuk.
Forrás: www.receptvarazs.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése