- 1 és 1/4 bögre zabpehely
- 1 bögre teljeskiörlésű tönkölyliszt vagy teljeskiörlésű búzaliszt
- 1/4 bögre hajdina liszt
- 1/2 bögre nádcukor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál sütőpor
- 2 evőkanál őrölt lenmag (szemes lenmag is jó, de azt törjük össze mozsárban)
- 6 evőkanál víz
- 1 bögre sütőtök püré
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál almaecet
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 1/2 bögre dió
- 3/4 bögre 70%-os csokoládé, felkockázva
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)
Egy kis tálkában keverjük össze az őrölt lenmagot a vízzel és hagyjuk állni 8-10 percig, amíg zselés állagú lesz - ezzel helyettesítjük a tojást. A lenmag egyébként a legtöbb esszenciális olajat tartalmazza, amire a szervezetnek szüksége lehet, tehát még jót is teszünk magunkkal.
Közben egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: zabpehely, tönkölyliszt, hajdina liszt, só, fahéj, sütőpor. Egy másik tálban keverjük el a sütőtök pürét a kókuszolajjal, almaecettel, nádcukorral és a vaníliával. Öntsük hozzá a lenmagos "tojást" és a nedves anyagokat keverjük a szárazhoz a dióval és a csokoládéval együtt.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Sütőpapírral bélelt tepsire tegyünk a masszából evőkanálnyi adagokat (fagyis kanállal a legkönnyebb adagolni, ekkor lapítsuk le a tetejüket). Kb. 15-20 percig süssük, amíg aranybarnák lesznek. Széleken ropogós, azonban belül - a sütőtöktől - puha kekszeket kapunk. Fincsi!
Forrás: www.zizikalandjai.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése