Hozzávalók:
66 darabhoz:
35 dkg vaj
25 dkg barna cukor
20 dkg durvára tört dió
5 dkg kakaópor
10 dkg kandírozott gyömbérkocka
5 dkg aszalt ribizli (de lehet mazsola is)
3 dkg vegyes aszalt gyümölcs
10 dkg étcsoki pasztilla
3 narancs reszelt héja
5 dkg kókusztejpor (el is maradhat)
2 db tojás
80 dkg liszt
fél csomag sütőpor
só
2 kiskanál őrölt fahéj
fél kiskanál őrölt szegfűszeg
1 kiskanál őrölt gyömbér
pici tejszín vagy tej
Elkészítés:
Egy jó nagy tálban a kakaópor kivételével a puha vajat és az összes hozzávalót kézzel jól összedolgozom.
Ha elválik a tál oldalától, akkor elfelezem a tésztát, és az egyik feléhez hozzágyúrom a kakaóport és a kis tejszínt.
Mindkét tésztából 2-2 rudat sodrok, tálcára teszem, és a hűtőbe teszem egy kicsit pihenni.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Nagy tepsikbe szilikonlapot és/vagy sütőpapírt teszek, a hűtőből kiveszem a tésztarudakat, és 7-8 mm-es korongokat vágok belőle, ezeket a sütőlapra helyezem, egy pohár aljával ellapítom, majd betolom a sütőbe, és 16 perc alatt készre sütöm.
Ha megsült kiveszem, és óvatosan egy tálcára teszem a kekszeket egymás mellé, hogy ott hűljön ki, és folytatom a sütést, nekem 5 tepsinyi lett a 66 darab.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése