Hozzávalók 20-25 db-hoz:
10 dkg étcsoki
3,5 dkg vaj
1/3 tk vaníila aroma
1 tojás
1 narancs reszelt héja
7 dkg cukor
3,5 dkg liszt
1/4 tk sütőpor
5 dkg étcsoki apróra vágva
A 10 dkg étcsokit és a vajat összeolvasztjuk, levesszük a tűzről és félretesszük.
Egy tálban a tojást, a cukrot, a vaníila aromát és a narancshéjat gépi habverővel habosra keverjük. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport.
Az 5 dkg étcsokit apróra vágjuk.
Ha mindez megvan, akkor az összes cuccot a megolvasztott vajas csokihoz adjuk, jól elkeverjük, és betesszük a hűtőbe. Lehet, hogy 1-2 óra is elég, nálam egy éjszakát bent töltött.
Másnap kivesszük, gombócokat formázunk a masszából, tepsire tesszük, egymástól viszonylag távol, és 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Lapos tortalapáttal, vagy kiszedőlapáttal még meleg állapotában óvatosan alávágunk, és akkor nem tapad oda, kihűl és ehetjük.
(Az egyik felét tenyérrel ellapítottam, hogy keksz legyen belőle, de az jól odaragadt a sima, kivajazás nélküli, sütőpapír nélküli tepsihez, úgyhogy ezt így nem ajánlom, viszont puszedliként prímán működik)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése