2012. december 7., péntek

Oliva sablé


Hozzávalók:
(kb. 30 keksz lesz belőle)

200 g sózott vaj
75 ml olívaolaj
110 g porcukor
1 keménytojás sárgájának a fele
250 g liszt
50 g burgonyakeményítő (én kukoricakeményítőt használtam helyette, és úgy is jó volt)
70 g magozott fekete olajbogyó, durvára vágva



1. Keverd össze a vajat, az olajat, a porcukrot és a tojássárgát gépben vagy kézzel. Forgasd hozzá a lisztet és a burgonyakeményítőt, majd az olajbogyót. Csak addig keverd, amíg összeáll a massza, ne tovább. 

2. Tedd 5-6 órára hűtőbe, hogy jól formázhatóvá váljon. Gyúrj belőle 6 cm átmérőjű hengert, csomagold folpackba, tedd 15 percre a mélyhűtőbe. Vágj belőle kb. 6 mm vastag korongokat, tedd sütőpapírra, egymástól néhány centis távolságra. (Az eredeti recept szerint a tésztát 6 mm vastagra ki kell nyújtani, ekkor lehűteni, utána kiszaggatni. Állítólag Pierre Hermé üzletében egy speciális formában sütik, aminek nyilván az a célja, hogy pontosan egyforma méretű kekszeket kapjanak.)

3. Nekem 160 fokon 17 perc alatt sültek meg. Ha a széle kezd barnulni, már ki is veheted a sütőből.

Forrás: edesem.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése