2012. december 14., péntek

Fahéjas-almás töltött keksz



Hozzávalók:
20 dkg liszt
fél tk. szódabikarbóna
csipet só
1 púpos kk. őrölt fahéj
fél citrom reszelt héja
11 dkg vaj
14 dkg cukor
1 tojás
pár csepp vanília aroma

Töltelék:
1 közepes méretű alma
2 púpos tk. étkezési keményítő
3 ek. cukor
fél citrom leve

Jégcukor és fahéjas porcukor a díszítéshez




Először elkészítjük tölteléket: az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük az összes hozzávalót, összekeverjük, és addig főzzük, míg lágy, zselés állagú lesz.
Amíg hűl, összeállítjuk a tésztát: a száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, fahéj, só) egy tálban összekeverjük.
Egy másik tálban a vajat simára keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást.
Ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket és a reszelt citromhéjat és az egészet összekeverjük.
Az így kapott masszából kb. szilva nagyságú darabokat tépünk, ezt ujjaink közt szétlapítjuk, majd teszünk rá kb. egy kávéskanálnyi almás tölteléket.
Golyót formálunk belőle és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. A tetejét megszórhatjuk fahéjba forgatott jégcukorral is.
190 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 8 perc alatt meg is sülnek:)
Megvárjuk, míg kihűlnek és megszórjuk fahéjas porcukorral.

Forrás: sutidoboz.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése