2013. április 26., péntek

Aszalt sárgabarackos, kókuszos, mézes zabkeksz

Hozzávalók:

150 g tk. liszt pl. Graham
100 g finomra hengerelt zabpehely
50 g kókuszreszelék
egy nagy csipet só
1 púpos tk sütőpor
egy csipet szódabikarbóna
100 g méz vagy nyírfacukor
100 g vaj
1 egész tojás
1 ek. vanília-kivonat
150 g aszalt sárgabarack, apróra vágva

Elkészítése:

A vajat keverd habosra a mézzel (cukorral), pottyantsd bele a tojást, ezzel is keverd habosra. Mehet bele a vanília is, megint kavarás. A lisztet, a sót, a sütőport és a kókuszt keverd össze, és apránként dolgozd a vajas keverékbe. A végén dolgozd bele az apróra vágott barackot. A kezeddel formázz diónál kicsivel nagyobb golyókat, a sütőpapíros tepsin lapítsd keksz alakúra. Süsd 200˘C-ra előmelegítette sütőben, amíg aranybarna nem lesz. Nagyjából ez 10 perc, de ki kell tapasztalni. Ha kihűltek, és ha az egész még melegen el nem tűnt a tepsiről, tedd jól záródó dobozba. Sokáig friss marad.

Forrás: mezesfinomsagok.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése