Hozzávalók 20 db-hoz:
150 g apró szemű zabpehely
150 g liszt
50 g kókuszreszelék
100 g cukor (cserélhető nádcukorra, de nekem éppen nem volt itthon)
100 g vaj
2 evőkanál víz
4 evőkanál csoki chips
3 evőkanál szárított vörösáfonya
1/2 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
A száraz hozzávalókat, azaz a zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a kókuszreszeléket, a cukrot, a csipet sót, a csoki chipset és a vörösáfonyát egy tálban összekeverem, majd ráöntöm az olvasztott vajat és a két evőkanál vizet és az egészet összegyúrom.
A tésztából diónyi golyókat készítek, amelyeket a sütőpapíron kilapítok a tenyeremmel. 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütöm. Először még nagyon puha, de amikor kihűl, ropogóssá válik. Ebből az adagból nagyjából 20 db keksz lesz. Reggelire vagy uzsonnára kávé mellé is remek.
Forrás: www.moksha.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése