2013. április 18., csütörtök

Milano keksz

Hozzávalók:
60g tönkölybúza liszt
60g teljes kiőrlésű liszt
60g liszt (finom)
1 tk sütőpor
½ tk só
100g vaj (szobahőmérsékletű)
110g porcukor
66g tojásfehérje (kb 2 nagy)
1 ek vanília kivonat
50ml friss narancslé

A krémhez:
60ml tejszín
170g étcsoki
1 narancs reszelt héja


A vajat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a fehérjét, amivel keverjük újra habosra, ez kb 2 perc .adjuk hozzá a sót, a narancslét, a vaníliát, végül az átszitált sütőporral elkevert lisztet. Keverjük össze, a fentiek ismeretében, szóval csak lazán. Tegyük nyomózsákba, és hűtsük 10 percig a hűtőben, mielőtt kinyomjuk őket

Egy tepsit papírral béleljünk ki, és nyomózsákból kb 1 cm széles, 4-5cm hosszú sütiket nyomjunk a papírra. A sütik el fognak lapulni, így hagyjunk helyet közöttük.

180C-ra előmelegített sütőben süssük készre, ez pár perc csak (8-10), amikor kezd a széle pirulni, vegyük ki, mert kész van.
A tejszínt forraljuk fel, tegyük bele a csokit, keverjük míg fel nem olvad, majd rakjuk bele a narancshéjat is, és tegyük félre hűlni, amikor kihűlt, lehet tölteni a kekszeket.

Forrás: kajapiazongora.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése