1 csésze = nálam 2 dl
1 csésze barna nádcukor, finom szemcsés
1 csésze házi vaníliás cukor, finom szemcsés
3 csésze finomliszt
2 csésze kókuszreszelék
120 g vaj
4 egész tojás
4 tk. sütőpor
egy nagy csipet só
1 ek. narancsvirágvíz
2 narancs reszelt héja
100 g kandírozott narancshéj, apróra vágva
180 g jó minőségű étcsokoládé min. 65%
Elkészítése:
A cukrokat habosra keverem a vajjal, egyenként beledolgozom a tojásokat. Hozzáadom a narancsvirágvizet és a narancsok reszelt héját. A lisztet összekeverem a sütőporral, a sóval és a kókuszreszelékkel, ezt keverem a tojásos masszába. A végén mehet bele a kandírozott narancs és a csoki is. 1 órára hűtőbe teszem. 2 tepsit kibélelek sütőpapírral, a sütőt 150°C-ra előmelegítem. A tésztából diónyinál kicsit nagyobb golyókat formázok, a tenyeremmel kissé ellapítom. Nagyjából 10-15 perc alatt sülnek meg. Megvárom, míg a kekszek langyosra hűlnek, addig ugyanis könnyen deformálódnak. Rácson hagyom őket teljesen kihűlni, utána mehetnek a kekszes dobozba.
Forrás: mezesfinomsagok.blogspot.hu
A cukrokat habosra keverem a vajjal, egyenként beledolgozom a tojásokat. Hozzáadom a narancsvirágvizet és a narancsok reszelt héját. A lisztet összekeverem a sütőporral, a sóval és a kókuszreszelékkel, ezt keverem a tojásos masszába. A végén mehet bele a kandírozott narancs és a csoki is. 1 órára hűtőbe teszem. 2 tepsit kibélelek sütőpapírral, a sütőt 150°C-ra előmelegítem. A tésztából diónyinál kicsit nagyobb golyókat formázok, a tenyeremmel kissé ellapítom. Nagyjából 10-15 perc alatt sülnek meg. Megvárom, míg a kekszek langyosra hűlnek, addig ugyanis könnyen deformálódnak. Rácson hagyom őket teljesen kihűlni, utána mehetnek a kekszes dobozba.
Forrás: mezesfinomsagok.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése