225 gr vaj
100 gr cukor
1 rúd vanília kikapart magja
1 tojás
3 púpos teáskanál kakaó
1 tk kínai ötfűszer keverék
30 ml rum (ha gyerekeknek készül elhagyható, ez esetben kevéske vizet adjunk a tésztához)
115 gr teljes kiőrlésű liszt
85 gr őrölt zabpehely
140 gr kukorica liszt
Elkészítése:
1. A tojást keverjük el a cukorral, majd adjuk a többi hozzávalóhoz és gyúrjunk homogén tésztát.
2. A tésztát formázzuk henger alakúra és tegyük hűtőbe 1-2 órára.
3. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
4. A tésztát szeleteljük fel 3mm-es szeletekre, de akár ki is nyújthatjuk és kiszaggathatjuk. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire.
5. Süssük az előmelegített sütőben 10-12 percig.
Előkészítés: 20 perc + 1-2 óra pihentetés +15 perc
Sütés: 12 perc
Forrás: alacarte-kulinaria.blogspot.hu
Előkészítés: 20 perc + 1-2 óra pihentetés +15 perc
Sütés: 12 perc
Forrás: alacarte-kulinaria.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése