500 g granola (vagy házi müzli)
150 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
150 g méz
2 tojás
3 tk. reszelt citromhéj / narancshéj
160 g puha vaj / margarin
egy nagy csipet sütőpor (opcionális)
Elkészítése:
A müzlit összekeverjük a liszttel, a narancshéjjal, beledolgozzuk a tojást, a mézet és a felkockázott lágy vajat. Jól összedolgozzuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszából kanálnyi adagokat szaggatunk, kézzel golyóvá formázzuk, a tepsire helyezzük, és a kezünkkel ellapogatjuk. 180°C-ra előmelegített sütőbe téve 8-10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha halványbarna a kekszek alja.
A müzlit összekeverjük a liszttel, a narancshéjjal, beledolgozzuk a tojást, a mézet és a felkockázott lágy vajat. Jól összedolgozzuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszából kanálnyi adagokat szaggatunk, kézzel golyóvá formázzuk, a tepsire helyezzük, és a kezünkkel ellapogatjuk. 180°C-ra előmelegített sütőbe téve 8-10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha halványbarna a kekszek alja.
A sütőpapíron hagyjuk kihűlni, ezután légmentesen záródó dobozba téve tároljuk.
Forrás: mezesfinomsagok.blogspot.hu
Forrás: mezesfinomsagok.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése