Hozzávalók.:
• 330 g liszt
• 100 g rizsliszt
• 100 g cukor
• 1 citrom reszelt héja
• 1 tk. vanília kivonat
• csipet só
• 250 g extra szűz olívaolaj
• 50 g víz
• 80 g tojássárgája
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
2. A citromhéjat, cukrot, vanília kivonatot és a sót keverjük össze egy nagy tálban.
3. Egy másik edényben keverjük össze a vizet és a tojássárgákat és jól keverjük el. Robotgéppel sokkal gyorsabban megy a folyamat. Mikor egyneműek adjuk hozzá apránként, csepegtetve az olajat természetesen folyamatos keverés mellett. Mintha majonézt készítenénk úgy járjunk el.
4. Keverjük össze a majonézt a cukros keverékkel, dolgozzuk át, hogy szép sima állagot kapjunk.
5. Végül szitáljuk hozzá a lisztet. Keverjük el alaposan és gyúrjuk is át a tésztát. Csomagoljuk fóliába és pihentessük hűtőben 30 percet.
6. Nyújtsuk ki a tésztát 5 mm vastagságúra. Vágjuk derelyevágóval 6X6 cm négyzeteket.
7. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és szurkáljuk meg villával.
8. Irány a sütő, 12-15 perc alatt süssük készre. Hagyjuk hűlni.
Forrás: glazur.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése