Hozzáválók kb. 100 db kekszhez:
10 dkg Rama margarin
50 dkg liszt
3 db tojás
40 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál reszelt citromhéj
20 dkg darabosra vágott mandula
10 dkg egész mandula
Elkészítés:A lisztből, a tojásból, a Rama margarinból, a cukorból, a vaníliás cukorból, a citromhéjból és a darabolt mandulából sima tésztát gyúrunk. Ezután az egész mandulaszemeket is beledolgozzuk. A tésztát 3 adagra osztjuk, mindegyikből kb. 3 cm átmérőjű hengert formálunk, fóliába csomagoljuk és 30 percig hideg helyen pihentetjük.
A sütőlapra sütőpapírt terítünk vagy Rama margarinnal jól kikenjük. A hengereket kivesszük a fóliából, a sütőlapra fektetjük, majd előmelegített sütőben, 175 °C-on, 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A mandulás kekszeket ismét a sütőlapra tesszük és további 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Forrás: receptkalauz.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése