2012. május 22., kedd
Kukoricás, diós kekszek
Hozzávalók kb. 40 kekszhez: 20 dkg kukoricaliszt, 10 dkg darált dió, 15 dkg nádcukor vagy barna cukor, 3 tojás sárgája, 18 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, kevés fahéj, csipet só
A hozzávalókat gyorsa mozdulatokkal összedolgozzuk, mint egy hagyományos linzer tészta esetében.
Két részre osztjuk, kb. 5 cm vastag hengerekké sodorjuk őket, és egyenként alufóliába sodorjuk, mintha egy hatalmas szaloncukor lenne.
Legalább egy órát pihentetjük.
Majd, kicsomagoljuk a hengereket, és kb. fél cm vastagságú korongokra vágjuk őket.
Egy hengerből levágott kekszeket egy nagyon sütőlapon lehet kisütni.
A nyers tészta tetejét megszórhatjuk vágott aszalt sárgabarackkal is.
180 fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt kisütjük őket.
Fontos, hogy ne égjen meg.
A kukoricaliszttől szép sárga kekszeink lesznek.
TIPP: Várjuk mag, amíg kihűlnek a kekszek a sütőlapon, mert melegen könnyen széteshetnek.
Lehetőleg ne engedjük meg gyermekeinknek, hogy ezzel a keksszel a kezükben rohangáljanak a lakásban, mert kissé morzsálódik.
Forrás: ritakonyhaja.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése