2012. május 25., péntek

Mogyorós keksz


Hozzávalók:
15 dkg liszt
5 dkg mogyoró
5 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csipetnyi só

Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, majd szórjuk rá a megdarált földimogyorót, a porcukrot, a lisztet és a sót.

Miután alaposan összegyúrtuk, fedjük le fóliával, s fél órára tegyük a hűtőszekrénybe. Fedjünk be sütőpapírral egy sütőlemezt, majd a tésztából formázzunk diónyi gombócokat.

Tegyük egymás mellé a sütőlapra, majd kézzel lapítsuk le. Süssük előmelegített sütőben 150 fokon körülbelül 15-20 percig, míg aranysárga nem lesz.

Ha elkészült, még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Ha kihűlt, tegyük nagy befőttesüvegekbe, és jól zárjuk le a tetejét.

Forrás: kaldeneker.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése