Hozzávalók:
15 dkg liszt
5 dkg mogyoró
5 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csipetnyi só
Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, majd szórjuk rá a megdarált földimogyorót, a porcukrot, a lisztet és a sót.
Miután alaposan összegyúrtuk, fedjük le fóliával, s fél órára tegyük a hűtőszekrénybe. Fedjünk be sütőpapírral egy sütőlemezt, majd a tésztából formázzunk diónyi gombócokat.
Tegyük egymás mellé a sütőlapra, majd kézzel lapítsuk le. Süssük előmelegített sütőben 150 fokon körülbelül 15-20 percig, míg aranysárga nem lesz.
Ha elkészült, még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.
Ha kihűlt, tegyük nagy befőttesüvegekbe, és jól zárjuk le a tetejét.
Forrás: kaldeneker.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése