Hozzávalók 6 főre
25 dkg vaj25 dkg gesztenyemassza
5 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
3 db egész tojás
1 cs vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
Mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
elkészítés
A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Állandó keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Belereszeljük a gesztenyét, és tovább keverjük.
Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat teszünk 3-4 cm távolságra (erre azért van szükség, mert megnőnek).
Előmelegített sütőben sütjük kb. 10-15 percig, akkor jó, ha a sütőpapírról fel tudjuk emelni.
Amikor kihűlt, olvasztott csokoládéba mártjuk, és rácson hagyjuk megdermedni a csokoládét.
Forrás: www.nosalty.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése