2012. május 28., hétfő

Rozmaringos keksz


1. Keverjünk össze 20 dkg finomlisztet 4 dkg burgonyakeményítővel, majd szitáljuk munkalapra. Adjunk hozzá 8 dkg porcukrot, 1 csipet sót és 2 ek felaprított rozmaringot. Tegyünk a halom közepébe 1 db tojássárgáját, és gyorsan gyúrjuk össze 16 dkg feldarabolt puha vajjal. Tekerjük folpakba, és pihentessük a hűtőben 1 órán át.

2. Liszttel meghintett munkalapon nyújtsuk a tésztát kb. 3 mm vastagra, és szaggassunk belőle 25 hullámos szélű korongot. Helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük 170 fokra előmelegített sütőben 5-10 percig.
Elkészítési idő: 30 perc (+ pihentetés), 25 darabhoz, egy darab: 407 kJ/97 kcal

Forrás: www.pink.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése