Hozzávalók
1 bögre nádcukor
1 bögre jóféle olívaolaj
1 bögre száraz fehérbor (nálam száraz szamorodni)
1 vaníliarúd kikapart belseje
2 tk sütőpor
kb. 3,5 bögre liszt
egy citrom reszelt héja
Az olívaolajat és a cukrot összeöntöttem egy tálban, kicsit kevergettem, hogy valamennyire feloldódjon. Beleöntöttem a bort is, ment hozzá a vanília, meg a citromhéj, aztán 3 (!) bögre liszt meg a sütőpor. Nagyjából összekutyultam és a maradék lisztet már apránként adtam hozzá, a lényeg, hogy a végén egy kanállal jól adagolható tésztát kapjunk.
Két bevizezett evőkanállal galuskaszerű halmokat formáztam és sütőpapíros tepsire pakoltam. Előmelegített sütőben 180 ºC-on, 10.12 percig sültek
Forrás: www.sajtkukac.hu
1 bögre jóféle olívaolaj
1 bögre száraz fehérbor (nálam száraz szamorodni)
1 vaníliarúd kikapart belseje
2 tk sütőpor
kb. 3,5 bögre liszt
egy citrom reszelt héja
Az olívaolajat és a cukrot összeöntöttem egy tálban, kicsit kevergettem, hogy valamennyire feloldódjon. Beleöntöttem a bort is, ment hozzá a vanília, meg a citromhéj, aztán 3 (!) bögre liszt meg a sütőpor. Nagyjából összekutyultam és a maradék lisztet már apránként adtam hozzá, a lényeg, hogy a végén egy kanállal jól adagolható tésztát kapjunk.
Két bevizezett evőkanállal galuskaszerű halmokat formáztam és sütőpapíros tepsire pakoltam. Előmelegített sütőben 180 ºC-on, 10.12 percig sültek
Forrás: www.sajtkukac.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése