Hozzávalók:
Kókuszos-zabpelyhes kekszhez:- 200 g liszt
- 200 g cukor
- 170 g pirított zabpehely
- 170 g kókuszreszelék
- 200 g olvasztott vaj
- 2 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- ½ teaáskanál szódabikarbóna
- Csipet só
Sós-karamellhez:
- 100 g cukor
- 100 g barnacukor
- 1 kis teáskanál só
- 1 evőkanál vaj
Díszítéshez:
- meggy
Elkészítés:
A keksz hozzávalóit összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle és kivajazott tepsibe fektetjük őket.
A karamell hozzávalóit takaréklángon összeolvasztjuk, majd amikor az összes cukor felolvadt, és elértük az aranybarna színt, ráöntjük a kekszre. Még melegen rányomjuk a meggyszemeket.
A keksz hozzávalóit összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle és kivajazott tepsibe fektetjük őket.
A karamell hozzávalóit takaréklángon összeolvasztjuk, majd amikor az összes cukor felolvadt, és elértük az aranybarna színt, ráöntjük a kekszre. Még melegen rányomjuk a meggyszemeket.
Forrás: dizajnmenza.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése