2012. július 5., csütörtök

Sós-karamellás Anzac kekszgolyó meggyel


Hozzávalók:
Kókuszos-zabpelyhes kekszhez:
- 200 g liszt
- 200 g cukor
- 170 g pirított zabpehely
- 170 g kókuszreszelék
- 200 g olvasztott vaj
- 2 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- ½ teaáskanál szódabikarbóna
- Csipet só

Sós-karamellhez:
- 100 g cukor
- 100 g barnacukor
- 1 kis teáskanál só
- 1 evőkanál vaj

Díszítéshez:
- meggy




Elkészítés:

A keksz hozzávalóit összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle és kivajazott tepsibe fektetjük őket.
A karamell hozzávalóit takaréklángon összeolvasztjuk, majd amikor az összes cukor felolvadt, és elértük az aranybarna színt, ráöntjük a kekszre. Még melegen rányomjuk a meggyszemeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése