2012. július 25., szerda

Rózsaborsos keksz



Hozzávalók:
170 g puha vaj
287 g finomliszt
5 púpos ek vaníliás porcukor
2 púpos tk rózsabors
1/2 tk cukor
fél rúd vanília






Elkészítés
Mozsárban törjük össze a rózsaborsot a fél tk cukorral. A puha vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a rózsaborsot és a vanília kikapart magjait. Gyúrjuk hozzá a lisztet, és formáljunk belőle golyót. Tegyük a tésztát egy fél órára a hűtőbe. Ha több időre tesszük be, akkor fél órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből, mert ha nagyon kemény a tészta, nehéz vele dolgozni, törik, morzsálódik.
Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra. Egy tepsire tegyünk sütőpapírt.
Nyújtsuk ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagra, szúrjunk ki belőle tetszőleges formájú kekszeket, és sorakoztassuk a tepsire.
Süssük 12-13 percig, de vigyázzunk, ne süssük túl őket!
Végül félig csokiba is márthatjuk a kekszeket.

Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése