Hozzávalók:
100 gr graham liszt50 gr finomliszt
50 gr xilit
100 gr vaj
--> ez az alap, amit önmagában is ellehet készíteni... én ehhez kevertem 3 ek erős presszó kávét és 1 kis marék szeletelt mandulát + 2 ek lisztet
Elkészítés:
A hozzávalókat késes aprítóban gyorsan összedolgozzuk ... vagy a vajat előbb kezünkkel szétmorzsoljuk a lisztben, hozzá adjuk a többi összetevőt és összegyúrjuk.
A hozzávalókat késes aprítóban gyorsan összedolgozzuk ... vagy a vajat előbb kezünkkel szétmorzsoljuk a lisztben, hozzá adjuk a többi összetevőt és összegyúrjuk.
Egy jól nyújtható, de omlós tésztát kell kapnunk, ha nem áll össze pl a kávé miatt adjunk hozzá kevés lisztet.
Lisztezett nyújtódeszkán fél centi vastagra nyújtjuk majd tetszés szerint szaggatjuk vagy szétvágjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 6-10 percig (vastagságától függően) sütjük, amíg aranybarna színt kap.
Ennyi... az egész elkészítése van vagy 20 perc :)
Forrás: gyemantkonyha.blogspot.hu
Lisztezett nyújtódeszkán fél centi vastagra nyújtjuk majd tetszés szerint szaggatjuk vagy szétvágjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 6-10 percig (vastagságától függően) sütjük, amíg aranybarna színt kap.
Ennyi... az egész elkészítése van vagy 20 perc :)
Forrás: gyemantkonyha.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése