200 g vaj (szobahőmérsékletű)
300 g világos nádcukor
2 tojás
1 tojássárgája
1 ek vaníliakivonat
350 g liszt
2 tk sütőpor
1/2 tk só
1/2 tk szódabikarbóna
250 g étcsokilencse
1 adag brownie (recept itt)
Elkészítés
A szobahőmérsékletű vajat habosra kavarom elektromos kézi mixerrel, majd hozzáadom a cukrot, a tojásokat és a vaníliakivonatot.
Egy tálkában a lisztet összekeverem a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával.
A szobahőmérsékletű vajat habosra kavarom elektromos kézi mixerrel, majd hozzáadom a cukrot, a tojásokat és a vaníliakivonatot.
Egy tálkában a lisztet összekeverem a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával.
A lisztes részt a vajas masszával egyenletesen elkeverem, majd beleforgatom a csokilencsét is.
A tésztát a hűtőbe rakom legalább 1 órára, hogy kezelhetővé váljon.
A kihűlt brownie-t 2x2 cm-es kockákra vágom.
A tésztából egy tenyérnyi gombócot veszek, gömböt formázok belőle, majd a közepébe egy mélyedést készítek, ebbe belenyomkodok egy brownie-kockát, amit körbeveszek a tésztával, gömböt formázok belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakom. Nekem 14 gombócot sikerült készíteni ebből az adagból.
160 °C-os sütőben 18 percig sütöm.
Forrás: puffancs.blogspot.hu
A tésztát a hűtőbe rakom legalább 1 órára, hogy kezelhetővé váljon.
A kihűlt brownie-t 2x2 cm-es kockákra vágom.
A tésztából egy tenyérnyi gombócot veszek, gömböt formázok belőle, majd a közepébe egy mélyedést készítek, ebbe belenyomkodok egy brownie-kockát, amit körbeveszek a tésztával, gömböt formázok belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakom. Nekem 14 gombócot sikerült készíteni ebből az adagból.
160 °C-os sütőben 18 percig sütöm.
Forrás: puffancs.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése