2012. szeptember 17., hétfő

Aszalt paradicsomos sajtos keksz

Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):
100 g vaj
50 g reszelt parmezán sajt
150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 tojás sárgája
1 aszalt paradicsom apróra vágva
1-2 szál lila bazsalikom apróra vágva
2-3 ek. melegvíz


A vajat megolvasztom, hozzákeverem a két tojás sárgáját, parmezánt, aszalt paradicsomot, bazsalikomot és melegvízet, végül pedig hozzáadom a lisztet. További sót én kihagytam, mert ezúttal enyhén sózott Lurpak vajat használtam. Két téglatestet formáltam belőle, majd folpackba tekerve hűtőbe helyeztem 1 órára. Szeleteltem, sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem és 175-180 fokon 15 perc alatt megsütöttem.

Forrás: www.colorsinthekitchen.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése