Hozzávalók:
2 csésze/330 g liszt
1/4 csésze/50 g cukor (nálam nyírfacukor)
100 g vaj
1 tk. vaníliaesszencia/vaníliás cukor, kinek mi van
1 csipet só
1 db tojás
5 cl tej
szederlekvár tölteni
(persze lehet más lekvár is, ízlés, illetve kamrafüggő)
cukor hempergetni
Összeállítás:
Rettentő egyszerű: a lisztet, cukrot, sót, vaníliát (ha cukor) elmorzsoljuk a hideg vajjal. A tojást elkeverjük a tejjel és a vaníliával (ha esszencia), a morzsás keverékhez töltjük, és gyorsan összegyúrjuk. Hengerré formázzuk, ezt kristálycukorba hempergetjük, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Ezután kivesszük, és kb. fél centis darabokra vágjuk. Tepsire sorakoztatva mindegyik közepét egy picit benyomjuk (ne túl erősen, épp csak egy kis mélyedés legyen), majd egy-egy cseppnyi szederlekvárt teszünk a közepükbe.
180°C-os sütőben, kb. 15 percig sütjük – míg szép aranyló nem lesz, a tetején pedig kicsit bugyog a lekvár.
Hűtés, várakozás, fogyasztás :)
Forrás: secretsoftheangels.blogspot.hu
cukor hempergetni
Összeállítás:
Rettentő egyszerű: a lisztet, cukrot, sót, vaníliát (ha cukor) elmorzsoljuk a hideg vajjal. A tojást elkeverjük a tejjel és a vaníliával (ha esszencia), a morzsás keverékhez töltjük, és gyorsan összegyúrjuk. Hengerré formázzuk, ezt kristálycukorba hempergetjük, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Ezután kivesszük, és kb. fél centis darabokra vágjuk. Tepsire sorakoztatva mindegyik közepét egy picit benyomjuk (ne túl erősen, épp csak egy kis mélyedés legyen), majd egy-egy cseppnyi szederlekvárt teszünk a közepükbe.
180°C-os sütőben, kb. 15 percig sütjük – míg szép aranyló nem lesz, a tetején pedig kicsit bugyog a lekvár.
Hűtés, várakozás, fogyasztás :)
Forrás: secretsoftheangels.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése