2012. szeptember 10., hétfő

Csokis-nutellás keksz



Hozzávalók:


10 dkg csokoládé
20 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna helyett én most sütőport használtam
10 dkg cukor
10 dkg nutella
10 dkg vaj
2 tojás
pici kakaó és fahéj 

valamint 1-2 pöttynyi krémes balzsamecet



Előkészítjük a tepsinket, de előtte sütő bekapcs. 175C-ra. Tepsi előkészítés nem más, mint sütőpapírral történő papirosozás. Száraz összetevők, úgy mint liszt, cukor, sütőpor, fahéj és kakó valamint az apróra darabolt csokoládé össze keverése, majd egy másik tálban kikavarjuk a tojást a nutellával és vajjal, valamint a pici balzsamecettel. Ezután vegyítjük a két fajta állagú anyagunkat, és össze gyúrjuk.Ezután kis korongokat formálunk belőle - kb. 40 db készül ebből a mennyiségből -, és rá rakosgatjuk a tepsinkre. Kb. 15 perc alatt készre sülnek. A tepsiből kivéve nagyon puhák, majd ropogósra hűlnek. Nálunk kekszből sosem lehet elég, hamar eltűntek a mindig korgó bendőkben!

Forrás: verdenbelle.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése