2012. szeptember 4., kedd
Levendulás Albert keksz
Hozzávalók:
17,5 dkg liszt
12,5 dkg kukoricakeményítő
1/2 cs sütőpor
10 dkg vaj
1 db tojás
3 ek tej
1 cs vaníliás cukor
5 dkg porcukor
levendula (el is hagyható)
Szitáljuk bele egy tálba a lisztet, majd adjuk hozzá a keményítőt, a sütőport, és keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd az ujjainkkal morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá az ízlés szerinti mennyiségű levendulát. (a levendula el is hagyható!!!)
Kézi habverővel keverjük össze a tojást, a tejet, a vaníliás cukrot, és a porcukrot, majd öntsük hozzá a lisztes keverékhez.
Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, és formázzuk gombóccá a tésztát. Végül csomagoljuk be folpack fóliába, és tegyük be a hűtőbe 30 percre. (ha túl száraz lenne a tészta, akkor még egy pici tejet öntsünk hozzá)
A hűtőből kivett tésztát nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra, majd ízlés szerinti formájú kiszúróval, szúrjuk ki, vagy éles késsel vágjuk fel egyforma kockákra.
Ezután a kekszek tetejét villával szurkáljuk meg, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb.
Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a tepsit, és közepes hőfokon, süssük 15-20 percig, hogy szép világos barnára, ropogósra süljenek a kekszek. (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem)
A sütőből kivéve tegyük a kekszeket rácsra, majd hűtsük ki egészen. Jól zárható dobozba, hosszabb ideig is eltartható.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése