2012. szeptember 13., csütörtök

Barackos-csokis paleo keksz


Hozzávalók 12 darabhoz
16 dkg mandula
6 dkg kókuszreszelék
8-10 dkg kókuszolaj
8 dkg méz
2 tojás
1 rúd vanília
6 dkg 86%-os cukormentes étcsokoládé
6 dkg aszalt sárgabarack

A mandulát durvára daráljuk, és összekeverjük a kókuszreszelékkel. A kókuszolajat
felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a mézet, a két tojást és a vaníliarúd kikapart belsejét,
majd villával alaposan összekeverjük. A csokoládét és a sárgabarackot kockára
vágjuk, a mandulás-kókuszos keverékkel együtt a hozzáadjuk a tojásos alaphoz.
Hogy könnyebben tudjuk kezelni, a hűtőbe tesszük, ott kissé megszilárdul. 




A hűtőből kivéve a kezünkkel korongokat formázunk belőle, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük őket. A sütőből kivéve 5-10 perc pihentetés után tehetjük tortarácsra hűlni.
Kókuszolaj-tartalma miatt 15 fok alatti hőmérsékleten tárolva a legfinomabb, mert
akkor tömör, harapható és „vajas” hatású. 15-20 fok felett omlósabbá válik.

Forrás: pocakpanna.blogspot.co.uk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése