Hozzávalók:
15 dkg vaj, 2 dkg darás liszt, 1/2 dl tej, 15 g élesztő, 1 kávéskanál porcukor egy csipetnyi só.
A gyúródeszkán apróra vagdaljuk a vajat, majd a lisztel, a tejben feloldott élesztővel, porcukorral és sóval összegyúrjuk. Hideg vízzel telt edénybe tesszük, és addig hagyjuk benne, míg a tészta feljön a víz tetejére. Kivesszük a vízből, és asztalkendővel leszárítjuk.
Lisztezett gyúródeszkán, a tésztát vékonyra kisodorjuk, és kerek lapokat szaggatunk belőle. Tepsibe rakjuk, és forró sütőben megsütjük. Mikor a keksz megsült, meghempergetjük porcukorral kevert vaníliás cukorban.
Forrás: recept.receptbarlang.hu
Lisztezett gyúródeszkán, a tésztát vékonyra kisodorjuk, és kerek lapokat szaggatunk belőle. Tepsibe rakjuk, és forró sütőben megsütjük. Mikor a keksz megsült, meghempergetjük porcukorral kevert vaníliás cukorban.
Forrás: recept.receptbarlang.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése