1 csésze 250 ml űrtartalomnak felel meg.
Hozzávalók: 1 cs vaj, 1 cs cukor, 1 cs barna cukor, 3 tojás, 1 cs földimogyoró vaj, 1 cs zabpehely, 1 cs kókuszreszelék, 1 cs mazsola, 1 cs aprított csokoládé (ét), 1 cs liszt, 1 cs aprított dió, mogyoró, mandula külön, vagy vegyesen, 2 tk sütőpor, vagy szódabikarbóna, 1 tk só, 1 tk vaníliás cukor
Hozzávalók: 1 cs vaj, 1 cs cukor, 1 cs barna cukor, 3 tojás, 1 cs földimogyoró vaj, 1 cs zabpehely, 1 cs kókuszreszelék, 1 cs mazsola, 1 cs aprított csokoládé (ét), 1 cs liszt, 1 cs aprított dió, mogyoró, mandula külön, vagy vegyesen, 2 tk sütőpor, vagy szódabikarbóna, 1 tk só, 1 tk vaníliás cukor
A vajat a mogyoróvajjal krémesre keverjük.
Hozzákeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk az összekevert többi hozzávalót, és összedolgozzuk őket.
Kanállal sütőpapírra kis halmokat rakunk a masszából.
10-12 percig 180 fokon sütjük. Világosbarnára sütjük, amikor kivesszük még lágy, de hűlés közben megkeményedik.
Extra tipp:
A natúr mogyoróvaj alapreceptje: 200 g világosra pörkölt mogyorót 2 evőkanál olajjal (pl. dióolaj, 30 ml), 2 lapos kanál porcukorral és negyed mokkáskanál sóval turmixoljuk homogén péppé. Ha a turmixgépünk nem elég nagy teljesítményű, előzőleg diódarálón őröljük finomra a mogyorót.
A cukrok fele mennyisége is elégséges, ha valaki nem kedveli az édes ízeket.
Hozzákeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk az összekevert többi hozzávalót, és összedolgozzuk őket.
Kanállal sütőpapírra kis halmokat rakunk a masszából.
10-12 percig 180 fokon sütjük. Világosbarnára sütjük, amikor kivesszük még lágy, de hűlés közben megkeményedik.
Extra tipp:
A natúr mogyoróvaj alapreceptje: 200 g világosra pörkölt mogyorót 2 evőkanál olajjal (pl. dióolaj, 30 ml), 2 lapos kanál porcukorral és negyed mokkáskanál sóval turmixoljuk homogén péppé. Ha a turmixgépünk nem elég nagy teljesítményű, előzőleg diódarálón őröljük finomra a mogyorót.
A cukrok fele mennyisége is elégséges, ha valaki nem kedveli az édes ízeket.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése