1 csésze liszt
2 csésze natúr zabpehely
1 tk sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál sótlan vaj
1/2 csésze cukor
1/2 csésze barna cukor
1 nagy tojás
6 evőkanál pürésített tök
2 teáskanál vanília kivonat
3/4 csésze apróra vágott pekándió, dió, mogyoró
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, a tepsinket béleljük ki sütőpapírral. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fűszereket.
2. lépés
Egy másik tálban egy mixerrel dolgozzuk össze a tejszínt, a vajat és a cukrot közepes sebességen. Adjuk hozzá a tojást, majd a sütőtököt és a vanília kivonatot. Kézzel keverjük egybe a két keveréket, végül szórjuk bele a pekándiót, diót, mogyorót.
3. lépés
Tegyünk 1 evőkanálnyi halmokat a sütőpapírra és süssük körülbelül 10-12 percig, vagy amíg a szélük megbarnul. Tálalás előtt hűtsük le egy rácson. Akár olvasztott csokiba is márthatjuk.
Forrás: receptvaros.hu
Forrás: receptvaros.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése