2013. január 16., szerda

Pisztáciás, gyömbéres keksz

Hozzávalók 45-50 apró kekszhez: 
150 g tönköly fehér liszt, 
csipet só, 
20 g zöld pisztácia, 
60 g kandírozott gyömbér, 
80 g nyírfacukor, 
1 egész tojás, 
100 g kókuszzsír
+ kristályos nádcukor

A lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, aprított pisztáciával.
A kandírozott gyömbért apróra vágjuk, belekeverjük a lisztbe.

A lisztes keveréket gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a szobahőmérsékletű kókuszzsírral és a tojással.
TIPP: Kókuszzsír helyett vajjal is készíthető.
Két részre vágjuk, majd mindkét tésztadarabot 3 cm átmérőjű rúddá sodorjuk.
Kicsit pihentetjük, de ne tegyük hűtőbe, mert a kókuszzsír miatt kőkeményre fagyna. Ha vajjal készítjük, akkor a hűtőben is pihenhet egy órát. Ha nem akarjuk azonnal kisütni, akkor tekerjük folpackba, jól zárjuk le a végeket, és tegyük fagyasztóba. Sütés előtt a hűtő normál részében engedjük fel egy éjszaka alatt.
Sütés előtt egy két evőkanál kristályos nádcukorba hempergessük meg a rudakat.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, vagy légkeveréses sütőben 160 fokra.
Egy hosszú pengéjű, éles késsel vágjuk 5 mm vastag szeletekre.
A korongokat tegyük a sütőlapra (sütőpapírral béleltre), és 7-8 perc alatt süssük készre. Ne égjenek meg, ez fontos. Hagyjuk kihűlni, utána dobozba, zacskóba lezárható, sokáig eláll.


Forrás: www.ritakonyhaja.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése