150 g tönköly fehér liszt,
csipet só,
20 g zöld pisztácia,
60 g kandírozott gyömbér,
80 g nyírfacukor,
1 egész tojás,
100 g kókuszzsír
+ kristályos nádcukor
A lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, aprított pisztáciával.
A kandírozott gyömbért apróra vágjuk, belekeverjük a lisztbe.
+ kristályos nádcukor
A lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, aprított pisztáciával.
A kandírozott gyömbért apróra vágjuk, belekeverjük a lisztbe.
A lisztes keveréket gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a szobahőmérsékletű kókuszzsírral és a tojással.
TIPP: Kókuszzsír helyett vajjal is készíthető.
Két részre vágjuk, majd mindkét tésztadarabot 3 cm átmérőjű rúddá sodorjuk.
Kicsit pihentetjük, de ne tegyük hűtőbe, mert a kókuszzsír miatt kőkeményre fagyna. Ha vajjal készítjük, akkor a hűtőben is pihenhet egy órát. Ha nem akarjuk azonnal kisütni, akkor tekerjük folpackba, jól zárjuk le a végeket, és tegyük fagyasztóba. Sütés előtt a hűtő normál részében engedjük fel egy éjszaka alatt.
Sütés előtt egy két evőkanál kristályos nádcukorba hempergessük meg a rudakat.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, vagy légkeveréses sütőben 160 fokra.
Egy hosszú pengéjű, éles késsel vágjuk 5 mm vastag szeletekre.
A korongokat tegyük a sütőlapra (sütőpapírral béleltre), és 7-8 perc alatt süssük készre. Ne égjenek meg, ez fontos. Hagyjuk kihűlni, utána dobozba, zacskóba lezárható, sokáig eláll.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Két részre vágjuk, majd mindkét tésztadarabot 3 cm átmérőjű rúddá sodorjuk.
Kicsit pihentetjük, de ne tegyük hűtőbe, mert a kókuszzsír miatt kőkeményre fagyna. Ha vajjal készítjük, akkor a hűtőben is pihenhet egy órát. Ha nem akarjuk azonnal kisütni, akkor tekerjük folpackba, jól zárjuk le a végeket, és tegyük fagyasztóba. Sütés előtt a hűtő normál részében engedjük fel egy éjszaka alatt.
Sütés előtt egy két evőkanál kristályos nádcukorba hempergessük meg a rudakat.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, vagy légkeveréses sütőben 160 fokra.
Egy hosszú pengéjű, éles késsel vágjuk 5 mm vastag szeletekre.
A korongokat tegyük a sütőlapra (sütőpapírral béleltre), és 7-8 perc alatt süssük készre. Ne égjenek meg, ez fontos. Hagyjuk kihűlni, utána dobozba, zacskóba lezárható, sokáig eláll.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése