2013. január 25., péntek

Fügés-fehércsokoládés keksz




Hozzávalók:
- 50 g vaj, szobahőmérsékletű
- 100 g szárított füge, felaprítva
- 50 g fehércsokoládé, felaprítva
- 1 bögre liszt (teljeskiörlésű tönköly és tönköly fehérlisztet használtam vegyesen)
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál nádcukor
- 1 db bio tojás
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- csipet só 

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy tálban keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a vaníliát, a tojást és keverjük jól el. Ezután jön a füge, a csokoládé, ezeket is keverjük el. 





Egy másik kis tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. A száraz hozzávalókat keverjük a nedveshez. Egy ragadós masszát kapunk végeredményül. Kis golyónyi darabokat tegyünk a tésztából sütőpapírral bélelt tepsire, majd nyomkodjuk laposra a golyókat. Süssük kb. 20-25 percig, amíg a kekszek világos aranybarnák lesznek.

Forrás: www.zizikalandjai.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése