2013. január 8., kedd

Citromos-fahéjas babapiskóta

Hozzávalók:
2 tojás
2 ek. liszt
2 ek. cukor
fél citrom reszelt héja
fél kk. őrölt fahéj
szóráshoz kristálycukor és fél tk. őrölt fahéj

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéből robotgéppel kemény habot verünk.
A sárgákat a cukorral robotgéppel addig keverjük, míg egészen világos sárga nem lesz. (kb. 5 perc)


Ezután hozzáadjuk a reszelt citrom héjat és az őrölt fahéjt, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot is egy lapát segítségével.
Hozzákeverjük a lisztet is óvatosan.

Nyomózsákba tesszük és sütőpapírral bélelt sütőlapra kb. 3 cm széles és 6-7 cm hosszú csíkokat nyomunk. (ha nincs habzsák, kanállal is lehet ugyanilyeneket formázni)
Ezután két ek. kristálycukrot összekeverünk fél kk. fahéjjal és megszórjuk vele a piskóták tetejét.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 12 perc alatt aranybarnára sütjük. (kicsit túl kell sütni, hogy kívül ropogós legyen)

Még melegen egy kés segítségével leszedjük a sütőpapírról (hogy ne ragadjon rá később) és rácsra téve kihűtjük.

Ebből a mennyiségből kb. 20 darab lesz.


Forrás: sutidoboz.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése