2013. január 17., csütörtök

Banános-csokis keksz

Hozzávalók, kb, 24 darab kekszhez: 

24 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
8 dkg puha vaj
12 dkg vaníliával illatosított cukor
1 csipet só
2 puha banán - ha szárazabbat szeretnél, akkor csak 1 darab
1 tojás
8 dkg csokicsepp

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A munka nagy részét a robotgépre bízzuk. A vajat habosra keverjük a cukorral, megy bele a só, a darabolt banán és addig járatjuk a gépet, amíg egynemű nem lesz a massza. Ekkor belemegy a tojás, majd kisebb fokozaton a liszt, a só és a sütőpor. Leállítjuk a gépet és egy lapáttal beleforgatjuk a tésztába a csokicseppeket. Egy nedves tésztát kapunk, jó lesz ez így.



A sütőpapírral bélelt tepsire kis kupacokat - kb. fél evőkanálnyi - teszünk a tésztából, egymástól kb. 4-5 centire. Hagyj bőven helyet, mert el fognak terülni és megnőni. 10-12 perc alatt lesznek készen, amikor az aljuk barnul, a tetejük pedig megszilárdul. Hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt felszedjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése