2013. január 15., kedd

Bagoly kekszek




Hozzávalók:


90g vaj
100g cukor
1 tk vaníliakivonat
1 tojás
1kk mézeskalács fűszer
pici só
½ citrom héja
1 tk rum
225g liszt
25g keményítő
mandula, csokicsepp





A puha vajat a cukorral, és a vaníliával habosra keverjük. A tojást villával felverjük, és apránként a vajhoz adjuk. Majd a fűszert, a citrom héjat, és a rumot. Végül a keményítős lisztet. Itt cseréljük ki a habverőket a dagasztóspirálra, és azzal keverjük össze. Fóliába tekerve, vagy zacskóba téve 24 órára hideg helyre tesszük pihenni.

Másnap lisztezett deszkán kb 5 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk egy kerek formával, vagy pohárral, és megformázzuk a baglyokat. A szemekhez 2db 1 cm átmérőjű tésztagombócot formázunk, és egymás mellé tesszük úgy, hogy összeérjenek a közepükbe egy-egy csokicseppet nyomunk, és a a mandulát a szemek közé illesztjük. A lábaihoz villát nyomunk a tésztába. 190C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük. Ez kb 10perc.

Forrás: kajapiazongora.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése