2013. január 10., csütörtök

Diós-kéksajtos keksz




Hozzávalók:

10 dkg vaj
12 dkg kéksajt
12 dkg dió
22 dkg liszt
1 tojás
fél dl víz
frissen őrölt bors
1 teáskanál só




Elkészítés:

A sajt és a dió kivételével a hozzávalókból tésztát gyúrunk. Amikor összeállt, mehet bele már az összedarabolt dió és a felkockázott sajt is. A masszából formáljunk rudat, tekerjük fóliába, és tegyük egy órára a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, tegyünk sütőpapírt a tepsibe. A rudat vágjuk kb. kisujjnyi vastag szeletekre, az így kapott korongokat kicsit lapogassuk meg, és tegyük a sütőbe.
Nálam 18-20 perc alatt sültek meg.

Forrás: kiflieslevendula.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése