1 csomag aszalt datolya - 14 dkg csupasz
12 dkg pirított durvára vágott dió
30 dkg finomliszt
fél zacskó sütőpor
13 dkg puha margarin
12 dkg porcukor
1 csipet só
1 teáskanál fahéj
1 tojás
1 púpos evőkanál tejföl
A lisztet, sót, sütőport, datolyát, diót, porcukrot és fahéjat elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, és beledolgozzuk. Ezután a tejföllel olyan masszát gyúrunk belőle, amiből jól tudunk golyókat csinálni, nem ragad a kezünkre.
12 dkg pirított durvára vágott dió
30 dkg finomliszt
fél zacskó sütőpor
13 dkg puha margarin
12 dkg porcukor
1 csipet só
1 teáskanál fahéj
1 tojás
1 púpos evőkanál tejföl
A lisztet, sót, sütőport, datolyát, diót, porcukrot és fahéjat elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, és beledolgozzuk. Ezután a tejföllel olyan masszát gyúrunk belőle, amiből jól tudunk golyókat csinálni, nem ragad a kezünkre.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Sütőpapíros tepsire tesszük a sütnivaló kekszeket. Kb dió nagyságú, vagy annál picit nagyobb méretű tésztából golyót formálunk, és szétlapítjuk, majdnem egy ujjnyi vastagra. 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
33 keksz lesz ekkora adagból.
Forrás: punkaa.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése