Hozzávalók kb. 2 gáztepsinyi adaghoz:
10 dkg fehércsoki
8,5 dkg kókuszreszelék
18 dkg liszt
1 tk. sütőpor
15 dkg margarin
13 dkg cukor (nekem elég lett volna 10 dkg is)
1 tojás
A fehércsokit és a diót durvára vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, cukrot, majd hozzáadjuk a tojást és a puha margarint. Összegyúrjuk.
Beleöntjük a diót és a csokoládét, jól összedolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A masszából diónyi gömböket formázunk a két tenyerünk között, kicsit ellapítjuk, és a tepsibe pakoljuk őket szépen egymás mellé.
A kekszeket 12-14 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már picit színesedik a teteje és a széle kissé barnulni kezd. Forrón megtévesztően puha és sületlennek tűnik, de nem!
Óvatosan szedegessük ki a tepsiből, kihűlve tökéletes keksz állagot fog felvenni.
Bögre tejjel, kávé mellé szuper uzsonna vagy tízórai, és igen-igen, gasztroajándéknak is kitűnő egy szép fémdobozban!
Forrás: thechefviki.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése