2012. augusztus 29., szerda

Diós-csokoládés keksz


Hozzávalók:
Kb. 50 darabhoz:
25 dkg finomliszt
egy-egy késhegynyi sütőpor és só
25 dkg cukor
25 dkg finomra darált dió
10 dkg durvára vágott dió
2 tojás
20 dkg Rama margarin
20 dkg étcsokoládé
A tepsi kikenéséhez:
zsír
liszt

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral meg a sóval összekeverjük, majd a cukorral. a dióval, a tojásokkal meg a szobahőmérsékletű Rama margarinnal összegyúrjuk. 


A csokoládét 3-4 milliméteres kockákra vágjuk, és egy-két mozdulattal - mielőtt megolvadna - a tésztába keverjük. Dió nagyságú gömböket formálunk belőle, ezekből 5x4-et kizsírozott, meglisztezett tepsire rakosgatunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 10 percig sütjük, ezalatt szétterülve megsülnek. A sütőből kivéve a kekszeket a helyükről kissé elmozdítjuk, nehogy leragadjanak. A többi tésztát ugyanígy sütjük meg. Száraz helyen sokáig eláll.

Forrás: receptkalauz.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése