30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 tojás,
egy csipet só,
reszelt citromhéj,
10 dlk darált mandula,
1 csg vaníliás cukor,
1 kiskanál sütőpor.
Elkészítés: a hozzávalókat gyors mozdulattal összegyúrjuk, hogy a margarin ne olvadjon nagyon meg. Egy kevés átgyúrás után fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük kb. 1 órára. Ezután diónyi gombócokat formázunk belőle, majd kissé ellapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tetejét egy sütemény kiszúróval díszíthetjük. Előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. A tetejét megcsurgathatjuk csokoládéval.
Forrás: gesztenyeblog.blogspot.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése