2 tepsi/ 22 darab
10 dkg rétesliszt
10 dkg zabpehely (finomra hengerelt)
10 dkg vaj
2 tojás
1 csapott ek nádcukor
1 mk só
5 dkg ementáli
5 dkg napraforgó és tökmag vegyesen
1 tk őrölt kömény
2 tk sütőpor (12 gr)
1/4 tk szódabikarbóna
A sütőport és a szódabikarbónát elkeverem a sóval, cukorral, liszttel, zabpehellyel, köménnyel, hozzáadom az olvasztott, kihűtött vajat, a villával enyhén felvert tojásokat, az olajos magvakat és az apró kockákra vágott sajtot. Összegyúrom, majd diónyi gombócokat gyúrok a tésztából, amiket a két tenyerem között ellapítok nagyjából 1 cm vastagra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, majd előmelegített sütőben 180 C fokon (villanysütő, alsó-felső sütés) 15 percig sütöm.
Rácsra szedve hűtöm ki.
Forrás: b-bisztro.flat-cat.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése