Hozzávalók 4 főre
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
15 dkg zabpehely (diódarálón vagy aprítógépben ledarálva)
15 dkg nádcukor
fél citrom reszelt héja
20 dkg Rama
1/2 tk sütőpor
1 tojás
elkészítés
A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a dióval, a cukorral, a sütőporral és a citromhéjjal, majd belemorzsoljuk a margarint. A tojást hozzáadva, tésztát gyúrunk.
30 percre hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra sodorjuk, és kb. 6 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Forrás: www.nosalty.hu
Nagyon korrekt recept. Már harmadjára sütöm és csak a liszteket és az olajos magvakat variálom.
VálaszTörlés