2012. augusztus 17., péntek

Zabfalatok házilag

Hozzávalók 4 főre


20 dkg liszt
10 dkg darált dió
15 dkg zabpehely (diódarálón vagy aprítógépben ledarálva)
15 dkg nádcukor
fél citrom reszelt héja
20 dkg Rama
1/2 tk sütőpor
1 tojás
elkészítés




A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a dióval, a cukorral, a sütőporral és a citromhéjjal, majd belemorzsoljuk a margarint. A tojást hozzáadva, tésztát gyúrunk.
30 percre hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra sodorjuk, és kb. 6 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Forrás: www.nosalty.hu

1 megjegyzés:

  1. Nagyon korrekt recept. Már harmadjára sütöm és csak a liszteket és az olajos magvakat variálom.

    VálaszTörlés