2012. augusztus 20., hétfő

Kakaós,diabetikus keksz

Hozzávalók (kb 18-20 db kekszhez):
5 dkg por állagú édesítőszer (Canderel, vagy kávédarálón őrölt Glukonon, Nyírfacukor)
7 dkg margarin
14 dkg liszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor (az én kedvencem a klasszikus holland Bensdorp)
1 tojás
késhegynyi (bio) sütőpor
Máz: 70 g por állagú édesítőszer elkeverbe kb 1,5 evőkanál forró vízzel és egy pici természetes alapú színezékkel

Elkészítés:
1. A margarint morzsoljuk el a liszttel.
2. Gyors gyúrjuk hozzá a többi hozzávalót is (a tojást előtte keverjük ki egy picit).
3. A kész tésztát folpack-ba csomagolva tegyük a hűtőbe 1-2 órát pihenni.
4. Nyújtsuk kb 3 mm vékonyra és szúrjuk ki a kekszeket.
5. sütőpapírral bélelt lemezen süssük 170 fokon kb 7 percig.
6. Rácson hűtsük ki a megsült kekszeket.
7. Ha szeretnénk, díszítsük cukormázzal, magvakkal.

Forrás: sucreriesandco.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése